TBB’den avukatlara cezaevindeki görüşlere 3 hafta ara verin önerisi

TBB’den avukatlara cezaevindeki görüşlere 3 hafta ara verin önerisi

Türkiye Barolar Birliği avukatlara, cezaevlerinde hükümlü ve tutuklularla yapacakları görüşmelere 3 hafta ara vermelerini önerdi.

Türkiye Barolar Birliği, Baro Başkanlıklarına bir duyuru göndererek, korana virüsü tedbirleri kapsamında, ceza ve tutukevlerindeki ‘avukat görüşleri’nin üç hafta ertelenmesinde fayda olduğunu bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun, acil işler dışında duruşma keşiflerinin ertelenmesi ve mahkemelerin gerekli görülen hallerde SEGBİS uygulamasını kullanmasına ilişkin önerilerinin hatırlatıldığı duyuruda şöyle denildi:

“Hem meslektaşlarımızın hem de tutuklu ve hükümlülerin virüsten korunmalarını teminen, bir tedbir niteliğinde olmak üzere, zorunlu olmadıkça önümüzdeki üç hafta süreyle ‘avukat görüşleri’nin ertelenmesinde, takdir ilgili meslektaşlarımıza ait olmak üzere, fayda görülmektedir. Görüşme zorunluluğu bulunan hallerde ise meslektaşlarımız talep ederlerse, cam arkasından telefonla görüşme imkanı kendilerine sağlanacaktır.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.