TBB'de istifa: Barolar hukuksuz biçimde reddedildi

TBB'de istifa: Barolar hukuksuz biçimde reddedildi

12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına Türkiye Barolar Birliği'nin ret yanıtı vermesi üzerine TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi Erkan Şenses istifa etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetimin, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi avukat Erkan Şenses istifa etti.

İstifasını Twitter’dan duyuran Şenses şunları yazdı: “CMK avukatlarının sorunları her türlü siyasi mülahazanın üstündedir diyerek 6 yıldır bu komisyonda görev yapıyordum. Ancak gelinen noktada Barolar Birliği yönetiminin altındaki komisyonlarda çalışma imkânı kalmamıştır. TBB’nin 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına hukuksuz bir biçimde ret yanıtı vermesi nedeniyle 6 yıldır özveriyle sürdürdüğüm Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyonu Yürütme Kurulu Üyeliği’nden istifa ediyorum.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.