Taybet İnan Meclis gündeminde

Taybet İnan Meclis gündeminde

Silopi'deki sokağa çıkma yasaklarında vurularak öldürülen Taybet İnan'ın soruşturma dosyasında bir ilerleme yok. HDP Şırnak milletvekili Nuran İmir, İnan'ın ölümünün 3'ncü yıl dönümünde konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 yıl önce ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında katledilen ve cansız bedeni 7 gün sokakta bekletilen 57 yaşındaki Taybet İnan’ın davasında herhangi bir ilerleme yok.

HDP Şırnak milletvekili Nuran İmir, İnan’ın ölümünün 3’ncü yıl dönümünde konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İmir, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “57 yaşındaki Taybet İnan’ın ölü bedeninin sokaktan alınmasını engelleyen ve bedeninin sokak ortasında kalması talimatını veren kişi veya kişiler kimlerdir?” diye sordu.

‘ŞEFFAF VE ADİL BİR SORUŞTURMA NEDEN YÜRÜTÜLMÜYOR?’

Taybet İnan’ın cenazesi 2015 yılının 24 Aralık tarihinde 7 gün 7 gece sokakta bekletildi. İnan vurulduğunda yardımına koşan, eşinin kardeşi 53 yaşındaki Yusuf İnan da evlerinin avlusunda vurularak hayatını kaybetmişti. İmir, verdiği önergede olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu davanın hala sonuçlanmadığını söyledi.

3 yıl sonra konuyu tekrar Meclis gündemine taşıyan İmir, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e şu soruları sordu:

– Söz konusu soruşturma ne aşamadadır? Bu ölümlere ilişkin şeffaf ve adil bir soruşturmanın yürütülmemesinin nedeni nedir?

– Mensubu olduğum partinin o dönemdeki milletvekilleri ve Taybet İnan’ın ailesi Taybet İnan’ın öldürüldüğü ilk günden itibaren, Bakanlığınızı ve Silopi Emniyet Müdürlüğünü olay hakkında defalarca bilgilendirmesine rağmen, Silopi Emniyet Müdürlüğü’nün “6. gününde durumdan haberdar olduk” şeklindeki açıklaması ne kadar inandırıcıdır?

– 57 yaşındaki Taybet İnan’ın ölü bedeninin sokaktan alınmasını engelleyen ve bedeninin sokak ortasında kalması talimatını veren kişi veya kişiler kimlerdir? Söz konusu kişi veya kişiler dava dosyası kapsamında yargılanmakta mıdır? Söz konusu tespit için olayın yaşandığı güne ait telsiz konuşmaları incelenmiş midir?

– Dosyada yer alan otopsi raporuna göre, Taybet İnan’ın vücudunda 10, Yusuf İnan’ın vücudunda ise 7 adet ateşli silah mermi çekirdeği girişi tespit edildiği halde ateşin hangi silahlardan açıldığı nasıl tespit edilmemiştir?

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.