Tatvan’da Kadınlar Kendi İmkanlarıyla İşyeri Kurdular

Tatvan’da Kadınlar Kendi İmkanlarıyla İşyeri Kurdular

Bitlis’in Tatvan ilçesinde iki girişimci kadın, kendi imkanlarıyla işyeri kurup vatandaşlara yöresel ev yemekleri lezzetini kazandırıyor.

Kendi imkanları ve borçlarla açtıkları işyerinde yöresel ev yemekleri ve kahvaltının yanı sıra kafeterya hizmeti de verdiklerini belirten 3 ve 4 çocuk annesi iki kadın, ailelerine istihdam anlamında destek olmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Saray Mahallesi Hal Caddesi üzerindeki işyerlerinde, her gün 6-7 çeşit yöresel ev yemeğiyle hizmet verdiklerini belirten 3 çocuk annesi Hatice Güneş, iş yerini yüzde 80 borçla açtıklarını söyledi. Maddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Güneş, “Eşim mevsimlik işçi olarak iş buldukça çalışıyor. Hayat standartları çok yüksek, evim kira ve 3 çocuğumuzu okutmaya çalışıyoruz. Arkadaşım da benimde aynı durumda. Biz de ailemize destek olmak için iş girişiminde bulunduk. Amacımız, yöresel ev yemeklerini halka kazandırmak ve istihdam anlamında kendimizi geliştirebilmektir. Fakat kendi imkanlarımız kısıtlı olduğu için elimizdeki tüm imkanımızı kullanıp iş yerimizin ancak yüzde 20’sini karşılayabildik. Geriye kalan yüzde 80 oranını da borç ettik. Ülkemizde kadınlara iş girişimi anlamında öncelik verildiğini biliyoruz. Umarım bu anlamda kurumlar da bizden desteklerini esirgemez” dedi.

Eşinin çalışmadığını belirten 4 çocuk annesi Methiye Yalçın ise, “Eşim iş sıkıntısından dolayı çalışamıyor. Çocuklarım okul okuyor. Kendi imkanımızı tamamen zorlayarak burayı açtık. İnşallah ailemize maddi anlamda destek olabiliriz. Biz burada günde 6-7 çeşit yöresel yemek hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra kahvaltı servislerimiz de var ve güzel bir ortamda kafeterya hizmeti de veriyoruz. Gurup yemekleri ve özel günler için de sipariş alıp hizmet veriyoruz. Her gün sabah 07:00 ile akşam 23:00 arasında işyerimizi açık tutarak hizmetimize devam ediyoruz” dedi.

Tatvan’da Kadınlar Kendi İmkanlarıyla İşyeri Kurdular

Tatvan’da Kadınlar Kendi İmkanlarıyla İşyeri Kurdular

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum