Tatvan için YSK'ye olağanüstü itiraz

Tatvan için YSK'ye olağanüstü itiraz

HDP'nin 295 oyla kaybettiği Bitlis’in Tatvan ilçesinde seçimlerin iptali ve yenilenmesi için olağanüstü itiraz yapıldı.

HDP tarafından yapılan olağanüstü itirazda, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi neticesinde Bitlis Tatvan İlçesi seçim bölgesinde; seçimin sonucuna müessir olayların ve hallerin tarafımızca tespit edilmiş olması nedeni ile 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 130/2 Maddesi gereğince olağanüstü itirazlarımızın kabulü ve seçimin iptali ile yenilenmesi talebimizi içerir” denildi. 

‘4 AYRI ADRESTE 888 SEÇMEN BULUNUYOR’

Tek tek tespit edilen sandıklar ve belirtilen adreslerde kimi dairelerde yüzlerce seçmenin olduğu yer alan başvurunun sonuç bölümünde şunlar yer aldı: “ Sonuç olarak Bitlis İli Tatvan ilçesi Seçim bölgesinde 4 ayrı adreste toplamda 888 seçmen kaydı bulunmaktadır. Bu durum 2972 sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunu ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununda yer verilen seçimlerin iptali ve yenilenmesi için somut gerekçeler oluşturmaktadır. Zira söz konusu durumlar seçimin sonucuna doğrudan etki etmiştir. Ayrıca belirttiğimiz hukuka aykırılıkların giderilmesi halinde ve yeniden seçim kararı alınması durumunda seçim sonucun değişme ihtimali oldukça yüksektir. Çünkü adaylar arasındaki oy farkı sadece 295’ten ibarettir. Dolayısıyla öncelikle söz konusu seçmen kayıtlarının gerçeğe uygun olup olmadığının araştırılması ve usulsüz seçmen kayıtlarının silinmesi neticesinde Tatvan seçim bölgesinde seçimin yenilenmesi gerekmektedir.
 
Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ile Başkanlığınızca resen nazara alınacak sair sebepler doğrultusunda 2972 sayılı Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri ile 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 130. Maddesi gereğince işbu olağanüstü itiraz başvurumuzun kabulüne ve Bitlis Tatvan İlçesi Seçim Bölgesinde Belediye Başkanlığı Seçiminin iptali ile seçimin yenilenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.