Taş ve Aksoy'un cezası onandı: Savunma hakları çiğnendi

Taş ve Aksoy'un cezası onandı: Savunma hakları çiğnendi

Gazeteci Murat Aksoy ve Atilla Taş’a "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla verilen hapis cezası kesinleşti.

“Örgüt üyeliği” iddiasıyla Atilla Taş ve Murat Aksoy’a verilen hapis cezaları İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Avukat Yaman Akdeniz, “Atilla Taş, Murat Aksoy ve diğer gazetecilerin istinaf başvuruları İstinaf Mahkemesi tarafından duruşma yapılmadan, savcının mütalaası taraflara tebliğ edilmeden, adil yargılanma ve savunma hakları çiğnenerek verildi” dedi.

‘ALTANLARIN DURUŞMASI GİBİ OLMALIYDI’

Avukatların daha önce duruşma talebinde bulunduklarını söyleyen Akdeniz, “Savcının mütalaası tebliğ edilseydi cevap verilecekti” diyerek şöyle devam etti:

“Duruşma yapmadan dosya üzerinden karar verildi. Ahmet Altanların duruşması gibi olmalıydı. Burada duruşma 3 gün sürmüştü. Ama bu yapılmadı. Olan bitenleri basından takip ettik. Mahkemeye erişim hakkımızın engellendiği, basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle 30 gün içerisinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız.” 

FETÖ davasında yargılanan Atilla Taş’a 3 yıl 1 ay 15 gün, Murat Aksoy’a ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.