Tanrıkulu, CHP'li belediyelere kayyım iddiasını 18 ay önce sormuştu

Tanrıkulu, CHP'li belediyelere kayyım iddiasını 18 ay önce sormuştu

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ataşehir Belediye Başkanı'nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından 18 ay önce kayyım iddialarını Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Mülkiye müfettişlerinin raporları ve adli mercilerce yürütülen soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 24 Haziran 2016’da CHP’li belediyelere kayyım atanacağı iddialarını Meclis gündemine taşımıştı.

‘BAZI BELEDİYELERE KAYYIM ATANACAĞI İDDİASI DOĞRU MU?’

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasından 18 ay önce Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, değiştirilen kayyım maddesinin belediyelere rant için kayyım atanmasını mümkün hale getirebileceğini söylemişti.

Tanrıkulu, soru önergesinde, “Kayyum uygulamasının değiştirilip geliştirmesiyle İzmir, Muğla ve İstanbul’un bazı belediyelerine rant için kayyım atanacağı iddiası doğru mudur?” sorusunu sordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için sorulan sorulara ise hâlâ yanıt verilmedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.