Tanğlay'dan Kürtçe tabela açıklaması: Halkımız bu durumu umursamadı

Tanğlay'dan Kürtçe tabela açıklaması: Halkımız bu durumu umursamadı

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Kürtçe tabelanın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Kürtçe tabelanın indirilmesiyle indirilmesiyle ilgili açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, “değişikliğin durum manipüle edilerek servis edildiğini” söyledi.

Tanğlay, “Tabelanın kaldırılmasının 47 gündür fark edilmemiş olması bile, tabelanın belediyecilik hizmetinde önemsiz bir unsur olduğunun ve halkımızın bu durumu umursamadığının göstergesidir. Hizmet sunarken belediyemizin başkanlık makamı başta olmak üzere bütün birimlerinde, vatandaş kendisini hangi dilde rahat ifade edebiliyorsa o dilde hizmet veriliyor zaten” dedi.

‘TABELA DEĞİŞİKLİĞİ MANİPÜLE EDİLEN ŞEKİLDE DEĞİL’

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Bitlis Belediye Başkanı seçilen AK Partili Nesrullah Tanğlay, belediye binasındaki 2 tabeladan Türkçe ve Kürtçe Bitlis Belediyesi yazan tabelanın indirilmesi talimatı verdi.

Binanın fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından gelen tepkiler üzerine Nesrullah Tanğlay, açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinden paylaşılan açıklamasında Tanğlay, sosyal medyadaki tartışmaların provokasyon amaçlı olduğunu savundu.

Tanğlay, “Öncelikle belirtmek isteriz ki halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeye çalıştığımıza halkımız yakinen şahittir. Söz konusu tabela değişikliğinde durum manipüle edilerek servis edildiği şekilde değildir” dedi.

‘HALKIMIZDAN OLUMSUZ TEPKİ ALMADIK’

Görevi devraldıktan sonra girişinde bulunan X-Ray cihazı ve güvenlik uygulamasını halka rahatsızlık verdiği gerekçesiyle kaldırdıklarını söyleyen Tanğlay, “Belediye girişiyle ilgili 17 Nisan tarihinde yaptığımız bir dizi düzenleme kapsamında belediye binası önünde asılmış iki tabeladan birini de kaldırdık. 2 tabeladan üstte olan ve 2014 yılında belediyeye asılan tabelayı kaldırdık” diye konuştu.

Tabelanın 17 Nisan’da kaldırıldığını aktaran Nesrullah Tanğlay, şöyle devam etti:

“Söz konusu tabela 17 Nisan tarihinde yani 47 gün önce kaldırılmış olup bu süre içinde halkımızdan konuyla ilgili hiçbir olumsuz tepki almadık. Hiç kimse bize bu tabelayı niçin kaldırdığımızı bile sormadı. Bu da gösteriyor ki 2014 yılında Bitlis halkına sorulmadan asılan tabelanın, Bitlis halkı nezdinde bir kıymeti harbiyesi yoktur, olmamıştır. Tabelanın kaldırılmasının 47 gündür fark edilmemiş olması bile, tabelanın belediyecilik hizmetinde önemsiz bir unsur olduğunun ve halkımızın bu durumu umursamadığının göstergesidir.”

“Bizim için esas olan Bitlis halkının ihtiyaçlardır, hakkı olan hizmettir” diyen Tanğlay, “Bu hizmeti sunarken belediyemizin başkanlık makamı başta olmak üzere bütün birimlerinde, vatandaş kendisini hangi dilde rahat ifade edebiliyorsa o dilde hizmet veriliyor zaten. Halkımızın bu konuda sıkıntı yaşadığına dair herhangi bir şikayet veya talep de gelmedi bugüne kadar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.