Taliban: Esirler bırakılmazsa anlaşmaya uymayız

Taliban: Esirler bırakılmazsa anlaşmaya uymayız

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, "Şiddet azaltımı artık sona ermiştir ve operasyonlarımız normal şekilde devam edecektir" dedi. Mücahit, "Taliban esirleri serbest bırakılmadığı sürece barış görüşmelerine katılmayacağız" ifadelerini kullandı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, ‘Taliban esirlerinin bırakılmaması halinde barış anlaşmasına uyulmayacağını’ söyledi. ABD ile Taliban arasında cumartesi günü imzalanan barış anlaşması kapsamında, iki tarafın da savaş esirlerini ve siyasi mahkûmlarını serbest bırakması planlanıyor.

Mücahit ile görüşen Reuters ajansı, Mücahit’in “Afganistan içinde barış görüşmelerine hazırız, ancak 5 bin Taliban üyesinin serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Mücahit sözlerine şöyle devam etti: “5 bin kişi serbest bırakılmazsa, barış görüşmelerine dahil olmayacağız.”

Mücahit, başka bir açıklamasında ise, “Şiddet azaltımı artık sona ermiştir ve operasyonlarımız normal şekilde devam edecektir” dedi. Afgan Savunma Bakanlığı sözcü yardımcısı Favad Aman, ateşkesin gerçekten sona erip ermediğiyle ilgili nabız yoklaması yaptığını söyleyerek, “Bize ülkede büyük saldırı düzenlendiğine dair bir haber gelmedi henüz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.