Taliban bina bastı: 35 çocuk yaralandı

Taliban bina bastı: 35 çocuk yaralandı

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte saldırı düzenledi. Savunma Bakanlığı'nın yakınında bomba yüklü bir araç infilak ederken, ardından militanlar bir binayı bastı. 35 çocuk yaralandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban’ın düzenlediği saldırıda 35’i çocuk en az 100 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde düzenlenen saldırının ardından Afgan güçleri ile Taliban arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Taliban militanlarının önce Savunma Bakanlığı’nın yakınlarında bomba yüklü bir kamyonu patlattığı, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde düzenlenen bu saldırı sonrasında da bir binaya baskın düzenlediği belirtiliyor. Saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen, Afgan özel kuvvetleri ile militanlar arasında hem binanın içinde hem de çevre sokaklarda çatışmaların sürdüğü açıklandı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid saldırıda Savunma Bakanlığı’na bağlı teknik bir tesis hedef aldıklarını açıkladı. Afgan yetkililer de kamyonun, bakanlığın mühendislik ve lojistik departmanının yakınlarında infilak ettiğini duyurdu. Afganistan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise bir okulda 35 çocuğun yaralandığı bilgisi verildi.

Saldırının, ABD’nin Afganistan Barış Elçisi Zalmay Halilzad’ın Taliban’la Katar’da yedinci tur barış görüşmelerini yaptığı sırada düzenlenmesi de dikkat çekti. ABD ile Taliban arasındaki görüşmeler, Afganistan’daki 18 yıllık savaşa son vermeyi amaçlıyor. Ancak taraflar ateşkesin koşullarının yanı sıra Amerikan askerlerinin çekilmesi ve Afganlar arası diyalog gibi konularda uzlaşabilmiş değil.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.