Talha Uğurluel'e FETÖ gözaltısı

Talha Uğurluel'e FETÖ gözaltısı

Erzincan'daki FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan tarihçi yazar Talha Uğurluel adliyeye sevk edildi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Talha Uğurluel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar sonrası tarihçi Uğurluel, İstanbul’daki evinde gözaltına aldı. Dün akşam saatlerinde Erzincan’a getirilen Uğurluel sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan Talha Uğurluel, bugün sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi.

Kapatılan Samanyolu televizyonunda ‘Maceracı’ isimli gezi programını sunan Murat Yeni de geçen 23 Kasım’da Erzincan’da yürütülen soruşturmada tutuklanmıştı. Murat Yeni, savcılıkta verdiği ifadesinde ‘o dönemde örgütün gerçek yüzünü göremediklerini ve hep vitrin olarak kullanıldıklarını’ söylemişti. Yeni aralarında Talha Uğurluel’in de yer aldığı birçok kişinin toplantılara katıldığını söylemişti. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.