Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı

Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Dört Ayaklı Minare önünde anıldı. Açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Aradan kaç yıl geçerse geçsin faillerini bulma mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Sur’da Dört Ayaklı Minare önünde vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölüm yıl dönümünde anıldı. Anma etkinliğine eşi Türkan Elçi, Bölge Baroları, İzmir Barosu Başkanı, Ankara Barosu yöneticileri, HDP Milletvekilleri, CHP İl Başkanı, TBB Yönetim Kurulu Üyesi katıldı. Anma etkinliğine katılanlar Diyarbakır Adliyesi önünden Dört Ayaklı Minare’ye yürümek üzere toplandılar. Gazi Caddesi’nden yürüyerek Dört Ayaklı Minare’nin önüne gelen avukatlar, Elçi’nin vurulmadan önce yaptığı açıklamayı dinlettiler.

TEK BİR ADIM GERİ ATMADI

Ardından Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, açıklama yaptı. Cihan Aydın, “Her şeyin Tahir Elçi vurulmadan önce çıktığı bir TV programında lince uğramasıyla başladığını” ifade ederek, “Üç yıl önce bir TV programında başladı her şey. Söylediği bir cümle, şer odaklarını rahatsız etti. Önce ifadeye çağırdılar Tahir başkanı. Tahir Elçi hakkında yakalama kararı çıkardılar.  O, Botan halkına mahsus mağrurluk ile karşıladı yakalama kararını. Buyrun gelin dedi ve yüzlerce yoldaşının yanından alıp götürdüler Tahir’i. ‘Ben görüşlerimi ifade ettim’ dedi ama tek bir adım geri atmadı. Hemen arkasından sekiz sütuna manşet ettiler onu, linç kültüründen beslenenler birbiriyle yarıştılar” dedi.

3-5 KOVANI TOPLAYAMADILAR

Aydın, Elçi’nin soruşturma dosyasında 3 yıl geçmesine rağmen tek bir gelişmenin olmadığını, Elçi’nin de 11 yıl önce Agos gazetesi önünde vurulan Hrant Dink gibi hedef gösterilerek katledildiğini belirtti. Aydın, “Dönemin iktidar sahipleri, ‘bu cinayeti aydınlatacağız’ dediler. Dediler ama üç yıl oldu bir arpa boyu yol gidemediler. 3-5 kovanı bile toplayamadılar. Bazı kamera görüntüleri ortadan kayboldu, bazı kameralar bozuldu, bazı görüntüler de her nedense silindi. Teftiş kurulu tarafından hazırlanan rapor, bugüne kadar bizlerden ısrarla gizlendi ve gizlenmeye de devam ediliyor. Sözler bir kez daha tutulmadı ve failler hala aramızda dolaşmaya devam ediyor. Ama buna izin vermeyeceğiz. Tahir Elçi’nin inadı ile takip edeceğiz, soruşturacağız ve failleri yargı önüne çıkaracağız. Hrant Dink için de aynı mekanik çalışmıştı yıllar önce. Önce fikirlerinden dolayı mahkûmiyet karar verdiler, ardından manşetlere çektiler, hedef gösterdiler, sonra da elbirliği ile öldürdüler” dedi.

‘FAİLLERİ BULMA MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Tahir Elçi’nin, toplumun her alanında yaşanan hiçbir haksızlığa karşı sessiz kalmayarak mücadele ettiğini söyleyen Aydın, “Başkanımız kadın cinayetlerinden, tutuklu gazetecilere, sömürülen işçi sınıfından, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine, çocuk haklarından, mülteci sorununa kadar, her alanda temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, insanların daha demokratik daha adil ve daha özgür şartlarda yaşaması için çalışmalar yürütmüştür.

Hayatını barışa ve insan hakları mücadelesine adadı. Devlet, Tahir Elçi gibi binlerce faili meçhul cinayet ve zorla kaybetme olayının faillerini bulmak ve yargı önüne çıkarmak yerine, yıllardır yakınlarının akıbetini öğrenmek isteyen Cumartesi Anneleri’nin haklı, meşru ve yasal eylemlerini engelleyerek bu konudaki niyetini ve tarafını belli etmiştir. Aradan kaç yıl geçerse geçsin faillerini bulma mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz ve seni asla unutmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Tahir Elçi’nin vurulduğu yere karanfil bırakan avukatlar ardından Elçi’yi mezarı başında ziyaret etmek üzere Dört Ayaklı Minare’nin önünden ayrıldılar. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.