Suudi konsolosun konutunda asit izi bulundu!

Suudi konsolosun konutunda asit izi bulundu!

Suudi gazeteci Cemak Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusundaki soruşturma sürüyor. Son olarak, Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandıktan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda eritildiği ve kuyuya atıldığı iddia edildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Suudi Arabistan’ın cinayetten sonra Riyad’a çektiği İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi’nin konutunda asit ve başka kimyasalların izine rastlandı.

‘KONSOLOSUN REZİDANSINDA ERİTTİLER’

Katar televizyonu Al Jazeera’ya isim vermeden konuşan bir savcılık kaynağı, Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedinin, konsolosun rezidansındaki bir odada asitte eritildiğini belirtti. Kaynak, ‘konsolosun konutundaki kuyuda yapılan incelemelerde hidroflorik asit ile başka kimyasalların izinin bulunduğunu’ söyledi.

Hidroflorik asit, güçlü eritme özelliğine sahip. Özellikle de kemiğin erimesi konusunda etkili olduğu biliniyor.

Emniyet güçlerinin konsolosun evini aramasına Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim’den iki hafta sonra izin verilmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.