Suudi Başsavcı inceleme için İstanbul'a geldi

Suudi Başsavcı inceleme için İstanbul'a geldi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunacak Suudi Başsavcı Muceb'in bulunduğu özel uçak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı'na indi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra öldürüldüğü açıklanan Cemal Kaşıkçı soruşturması ile ilgili Suudi Başsavcısı El Muceb İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı VİP Salonundan çıkış yapan Suudi Başsavcı daha sonra Beşiktaş’ta bir otele geçti.

Türkiye, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olarak tutukladığı 18 şüphelinin iadesini istiyor. Ancak Riyad yönetimi, yargılamanın Suudi Arabistan’ta yapılacağını belirterek bu talebi reddetti. Kaşıkçı’nın öldürülmesi soruşturan Türk makamları konsolosluk binasında ve konutunda aramalar yapmıştı. Ayrıca bir otoparkta bulunan konsolosluğa ait diplomatik plakalı araç da incelemeye alınmıştı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları araştırmada Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğüne dair somut bulgular elde ettiklerini belirtmişti. Başlangıçta iddiaları reddeden Suudi Arabistan, Türk adli makamlarının soruşturmayı ilerletmesiyle Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul etmişti.

Kaşıkçı’nın cesedine ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Polis ekiplerinin İstanbul’daki Belgrad ormanı ve Yalova’da yaptığı aramalarda sonuç çıkmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.