Suudi Arabistan'a yeni işkence suçlaması

Suudi Arabistan'a yeni işkence suçlaması

Uluslararası Af Örgütü: Suudi Arabistan gözaltındaki kadın hakları savunucularına işkence yapıyor. Bir kadına ailesinin öldüğü söylendi, iki kişi öpüşmeye zorlandı.

Uluslararası insan hakları kuruluşları, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan’ın muhalifler üzerindeki baskısını ifşa etmeye devam ediyor.

Son olarak, Uluslararası Af Örgütü Suudi Arabistan’da gözaltına alınan kadın hakları savunucularına işkence yapıldığını duyurdu.

Af Örgütü, 10 kadın hakları savunucusuna gözaltında ‘işkence yapıldığı, cinsel istismarda bulunulduğu ve bu kadınların başka tür ihlallere maruz bırakıldığını’ duyurdu. Açıklamada, “Bir kadın aktiviste aile üyelerinin öldüğü söylendi ve bir ay boyunca buna inandırıldı. İki kişi sorgu yetkilileri onları izlerken öpüşmeye zorlandı” denildi.

Bu kişilerin dokuz ayı aşkın süredir gözaltında olduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan’a cezaevlerinde tutulan insan hakları savunucuları bağımsız kurumlarla görüştürme çağrısı yapıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.