Suudi Arabistan, Trump'ın isteğiyle petrol üretimini artırıyor

Suudi Arabistan, Trump'ın isteğiyle petrol üretimini artırıyor

ABD Başkanı Trump, İran'a yönelik ambargo ve Venezuel'daki kargaşayı gerekçe göstererek Suudi Arabistan'dan petrol üretimini 2 milyon varil artırma isteğinde bulundu. Trump'ın isteği Kral Selman tarafından kabul edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, yükselen küresel petrol fiyatlarını kınadı ve Suudi Arabistan’ın yüksek fiyatları düşürmek için üretimi artırması çağrısında bulundu.

Trump, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda, üretimini artırmayı kabul eden Suudi Arabistan Kralı Selman ile konuştuğunu söyledi. Trump, tweetinde “Suudi Arabistan Kralı Selman ile sadece konuştum. İran ve Venezuela’daki kargaşa ve çalışamama hali nedeniyle Suudi Arabistan’dan petrol üretimini artırmasını, belki de 2,000,000 varile çıkarmasını istedim. Fiyatlar çok yüksek. O kabul etti!” diye yazdı.

ABD Başkanı Trump, 13 Haziran’da OPEC’i yüksek küresel petrol fiyatları için suçlamıştı.

2016 yılında varil başına 40 dolardan 50 dolara kadar değişen küresel petrol fiyatları, 2017 yılında 50-60 dolara ve 2018’de 80 dolara yükseldi.

Rusya-Suudi önderliğindeki ve Rusya ile OPEC arasında 2018 yılına kadar uzatılmış olan üretimi kesmeye yönelik anlaşma, fiyat artışının ana nedenlerinden biri olarak görüldü.

Bununla birlikte, ABD Enerji Enformasyon İdaresi OPEC ham üretiminin 2016’da günde 32.7 milyon varil’den, yüzde birden bile az bir aralıkta 2017’de 32.5 milyona düştüğünü tahmin etmiştir.

Ancak ABD’deki 2017 yılı OPEC’in üretim kesintisi neredeyse iki katı kadar arttığından, Rus-OPEC anlaşması tek önemli neden olarak görülmemektedir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.