Suudi Arabistan: El Cezire'yi yanlışlıkla açtık

Suudi Arabistan: El Cezire'yi yanlışlıkla açtık

Katar'a ait El Cezire kanalının Suudi Arabistan'da resmi açıklama yapılmaksızın yeniden açılmasının 'sırrı' ortaya çıktı. Erişimin engelinin teknik hata nedeniyle kaldırıldığı belirtildi.

Katar’a ablukanın başını çeken Suudi Arabistan’da, Katar yönetimiyle bağlantılı internet siteleri ve televizyon kanallarının bu sabah açılmasının ‘teknik bir hata’dan kaynaklandığı ortaya çıktı. Suudi yönetimi, yayın kuruluşlarının yeniden kapatılacağını duyurdu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır, ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle Katar’a karşı başlattıkları abluka çerçevesinde, Doha yönetiminin fonladığı El Cezire kanalını ve beIN Sports’u kapatmıştı. ancak bu kuruluşlara bu sabah Suudi Arabistan’dan erişim yasağının kalkmış görünmesi merak uyandırmıştı.

Riyad yönetiminden yasağın kalktığına ilişkin bir açıklama gelmezken, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın üst düzey danışmanlarından Suud el Kahtani durumun teknik hata kaynaklı olduğunu savundu. Kahtani, Twitter hesabından “Katarlı yetkililere ait internet siteleri üzerindeki engellemenin kaldırılması teknik bir hatadan kaynaklandı ve önümüzdeki saatlerde onarılacak”dedi.

Abluka uygulayan ülkelerin ilişkilerin normalleşmesi için öne sürdüğü şartlardan biri de, El Cezire’nin kapatılmasıydı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.