Suudi Arabistan Başkonsolosluk konutundaki arama sona erdi

Suudi Arabistan Başkonsolosluk konutundaki arama sona erdi

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan Başkonsolosluk konutundaki arama yapıldı. 16.35 sıralarında başlatılan aramaların gece 01.40 sıralarında sona erdiği belirtiliyor.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, Başkonsolosluk konutundaki arama çalışması sona erdi.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundan Suudi yetkililer, öğle saatlerinde başkonsolosluk konutuna geldi.

YETKİLİLERLE BİRLİKTE GELDİLER

Türkiye’den dün ayrılan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin Levent’teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç giriş yaptı. Araçlarda, Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundaki Suudi yetkililerin bulunduğu belirtildi.

Çalışma grubundaki Türk yetkililerin Başkonsolosluk konutuna gelmesinin ardından İstanbul Emniyeti’nin olay yeri inceleme ekibi de saat 16.35 civarında arama için konsolosluk konutuna girdi. Olay yeri inceleme ekibi, konut ve araçlarda arama yaptı. Yaklaşık 9 saat süren arama, gece 01.55 civarında sona erdi.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcı vekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri’ne bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.

 

Aramaların tamamlanmasının ardından konut önünden önce Suud yetkililer ardından da Türk yetkililer ile birlikte olay yeri inceleme ekipleri ayrıldı.

ÇOK SAYIDA DELİL TORBASININ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Konsolosluk’ta yapılan aramalarda çok sayıda delil elde edildiği görürdü. Torbalara konulan bir çok delil incelenmek üzere emniyete götürüldü. İkinci kez yapılan aramada konsolosluğa ait araçlarda tek tek arandığı öğrenildi.

Konsolosluk binasında yapılan aramaların ardından delil torbalarının çıkarılışı sırasında, polis memurlarının üzerindeki kırmızı lekeler dikkat çekti. İlk olarak kan olarak değerlendirilen lekelerin, incelemelerde kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.