Sur'un taşlarını çalanlar gözaltına alındı

Sur'un taşlarını çalanlar gözaltına alındı

Diyarbakır surlarından taşların yerinden sökülüp satılmasıyla ilgili Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır surlarından taşların sökülüp satılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Güzeloğlu, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan tarihi Sur yapılarını tahrip edenlerin gözaltına alındığını duyurdu. Kaç kişinin gözaltına alındığıyla ilgili bilgi vermeyen Güzeloğlu, “Unesco Dünya Kültür Mirası, Diyarbakır’ın kalbi ve insanlık tarihinin tanığı Sur’ları tahrip edenler emniyet birimlerimizce gözaltına alınmış ve haklarında adli tahkikat başlatılmıştır. Sur’lara zarar veren ve tahrip edenlere karşı kararlılıkla mücadele edilecektir” dedi.

Güzeloğlu, ayrıca surların bakımının yapılacağını da duyurdu. Güzeloğlu, “Valilik ve Büyükşehir Belediyemizce 13.5 milyon TL yatırım bedeli ile Surların ve Burçların bakım ve onarım ihalesine çıkıyoruz. Surların ışıklandırılmasını da projelendiriyoruz. 2020 ilk çeyreğinde inşallah ihalesine çıkacağız. Surlar, tarihin tanığı ve Diyarbakır’ın varlığıdır” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.