Suriye'ye saldırı: İsrail füzeleri vuruldu

Suriye'ye saldırı: İsrail füzeleri vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'in fırlattığı 30'un üzerinde Kruz füzesi ve güdümlü bombayı imha ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı İsrail’in Suriye’ye fırlattığı 30’un üzerinde Kruz füzesi ve güdümlü bombanın imha edildiğini açıkladı.

Açıklamada bu sabah İsrail Hava Kuvvetleri tarafından 02:11’den 02:56’ya kadar batı, güneybatı ve güney bölgelerinden 3 hava saldırısı yapıldığı belirtilerek, “Suriye hava savunma sistemleri 30’un üzerinde Kruz füzesi ve güdümlü bombayı imha etti” denildi.

Açıklamaya göre, saldırıda 4 Suriye askeri hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı. Şam Uluslararası Havalimanı altyapısı da kısmen zarar gördü.

İSRAİL: EL KUDS’UN SALDIRISINDA KARŞILIK VERDİK

İsrail ordusunun Twitter’dan yaptığı açıklamada ise, “Suriye’deki İran destekli El Kuds güçlerinin hedef alındığı” ileri sürüldü. Açıklamada, “Suriye ordusunu İsrail güçlerine veya İsrail topraklarına zarar verme girişimlerinden kaçınmaları konusunda uyarırız” ifadeleri kullanıldı. İsrail, açıklamasında saldırı gerekçesi olarak da “El Kuds’un Suriye’den Golan Tepeleri’ni hedef alması” gösterildi. İsrail’in iddiasına göre, El Kuds’un saldırısına ‘Demir Kubbe’ ile müdahale edildi. İsrail füzeleri tarafından da Suriye’de mühimmat depolarının, Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki askeri bir mevzinin, İran istihbarat bölgesinin ve İran askeri eğitim kampının hedef alındığı kaydedildi.

​Diğer yandan açıklamada, “Saldırı sırasında uyarılarımıza rağmen onlarca Suriye füzesi fırlatıldı. Buna cevaben Suriye Hava Kuvvetleri’nin bazı hava savunma sistemlerini hedef aldık” ifadeleri kullanıldı.

​’SURİYE’Yİ UYARIYORUZ’

İran’ın Suriyeli sivilleri hedef aldığı iddia edilen açıklamada, “İran bir kez daha İsrail devleti ve bölgesel istikrarı tehlikeye atarak Suriye’deki varlığını sağlamlaştırmaya çalıştığını gösterdi. Suriye’de olup bitenlerden rejimi sorumlu tutuyor, onları İsrail’i hedef almaları ya da kendi toprakları üzerinden başkalarının İsrail’i hedef almasına izin vermeleri konusunda uyarıyoruz. Bu tür girişimleri püskürtmek için eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Her türlü senaryoya hazırız ve İsrailli sivillerini korumak amacıyla eylemlerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Sputnik/Reuters)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.