Suriyeli lider IŞİD saldırısında öldü

Suriyeli lider IŞİD saldırısında öldü

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle farklı merkezlerden hareket eden sivil konvoylarına eşlik ettiği belirtilen Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrin Xelef'in Kamışlı karayolu üzerinde IŞİD’in düzenlediği saldırıda öldüğü açıklandı.

Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrin Xelef, Kamışlı karayolu üzerinde IŞİD’in düzenlediği saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Til Temir ile Ayn İsa arasında aracıyla seyahat eden Hevrin Xelef’in IŞİD tarafından pusu kurularak düzenlenen saldırıda öldüğü iddia edildi. Xelef’in, Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde Tel Abyad’a (Gire Spi) yönelik operasyonlar nedeniyle Menbic, Tabka, Rakka ve Deyrazor bölgelerinden gelen konvoylarla birlikte hareket ettiği iddia edildi.

PARTİ KURULUŞUNDAN BU YANA GÖREV YAPIYORDU

Rudaw’ın geçtiği haberde sivil araçların hedef alındığı saldırıda başka ölü ve yaralıların da olduğu belirtiliyor. Derik’te dünyaya gelen Hevrin Xelef, kuruluşundan bu yana Suriye Gelecek Partisi’nin sekreterliği görevini yürütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.