Suriyeli 7 çocuk yangında hayatını kaybetti

Suriyeli 7 çocuk yangında hayatını kaybetti

Kanada'da Halifax şehrinde bir evde çıkan yangında Suriyeli bir ailenin 7 çocuğu hayatını kaybetti. Aile ile dayanışmak için tutulan destek nöbetlerine Kanada Başbakanı Justin Trudeau da katıldı.

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax’ta bir evde meydana gelen yangında Suriyeli bir ailenin 7 çocuğu hayatını kaybetti. Halifax polisi, evde çıkan yangının bir anda evi sardığını en küçüğü 4 aylık 7 çocuğun öldüğünü duyurmuştu.

Yangında, çocuklarını kurtarmak isteyen baba da yaralanarak tedavi altına alındı. Halen hastanede tedavi gören babanın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Suriyeli ailenin, yaklaşık 2 yıl önce Kanada’ya yerleştikleri belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI: BİZİM DE KALBİMİZ YANDI

Halifax Belediye Başkanı Mike Savage, yaptığı açıklamada, “Bizim de kalbimiz yandı. Dualarımız aile ve sevdikleriyle” ifadelerini kullandı. Bu arada yangında çocuklarını kaybeden aile için online bağış toplama sitesi GoFundMe’de üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. Bağış sitesi, Suriyeli mülteci çift için başlatılan kampanyaya 24 saatte altı binden fazla kişinin bağışta bulunduğunu ve şu ana kadar 257 bin doların üzerinde para toplandığını duyurdu. Aileye maddi yardım kampanyası, Hants East Assisting Refugees Team (HEART) Derneği ile Halifax İmam Konseyi’nin öncülüğünde başlatılmıştı.

Suriyeli mültecilerin Kanada’ya yerleşmesine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşu HEART, Halifax halkının aileye destek olmak ve dayanışma gösterisinde bulunmak amacıyla gece nöbetleri tuttuğunu bildirdi.

Destek nöbetine Kanada Başbakanı Justin Trudeau da katıldı. (Kaynak: euronews)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.