Suriye'den hamle: Kimyasal daveti

Suriye'den hamle: Kimyasal daveti

Suriye hükümeti, Kimyasal Silahları Yasaklanmasını Örgütü’nü (OPCW) kimyasal saldırı iddiasını araştırmak üzere Suriye’ye davet etti.

Suriye’nin Duma bölgesinde, kimyasal silah kullanıldığı iddia edilmişti. ABD, Suriye hükümetini suçlarken; Rusya iddiaların doğru olmadığını öne sürmüştü. Suriye hükümeti, Kimyasal Silahları Yasaklanmasını Örgütü’ne iddiaları araştırmaları için davet gönderdi.

RUSYA: UZMANLARA GÜVENLİK GARANTİSİ VERİRİZ

Sputnik’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye’nin, davetinden önce yaptığı açıklamada, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uzmanlarına güvenlik garantisi sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Lavrov, “Uzmanların güvenliği konusundaki kuşkuların ciddi olacağını sanmıyorum. Duma, militanlardan tamamen temizlendi ve hükümet güçleri tarafından kontrol ediliyor. Rus askeri polisi de bölgede bulunuyor. Eğer uzmanlar güvenlik garantisine gerek duyarsa, bu garantiler temin edilir” dedi.

Lavrov, ABD’nin tasarısını reddeden Rusya’nın kimyasal saldırı iddialarının soruşturulması için BM’ye bir tasarı sunacağını da açıkladı. Lavrov, tasarıda uzmanların iddiaları soruşturmak üzere Duma’ya gönderilmesinin teklif edileceğini söyledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.