Suriye sınırında yeni operasyon

Suriye sınırında yeni operasyon

Irak güçlerinin, Suriye sınırında IŞİD'e karşı operasyon başlattığı duyuruldu.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah, 'Nasır İradesi' adlı operasyonun ilk aşaması başladı. Bu operasyon, Selahaddin, Musul ve Anbar arasındaki bölgelerle Irak - Suriye sınırına kadarki geniş alanların (IŞİD'den) temizlenmesini kapsayacak" ifadesi kullanıldı.

Operasyonun ordu güçlerinin yanı sıra Haşdi Şabi, Haşdi Aşairi (yerel Sünni aşiret güçleri) ile Irak Hava Kuvvetlerinin katılımı ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle başlatıldığı belirtilen açıklamada, operasyonun birkaç gün süreceği bildirildi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi de yaptığı yazılı açıklamada, operasyonda "kesin zaferin" kazanılacağını ifade etti.

2017 yılında Irak’ta son bulduğu ilan edilen IŞİD’in Suriye sınırındaki çöl bölgesinde varlık gösterdiği ve buradan Irak’ın farklı bölgelerine saldırı düzenlendiği biliniyor. IŞİD özellikle son aylarda Irak’ta kanlı saldırılar düzenlerken, çiftçilere ait yüz binlerce dönümlük ekili tarlaları da ateşe verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.