Suriye sınırına 781 kilometrelik beton blok

Suriye sınırına 781 kilometrelik beton blok

Suriye sınırı 781 kilometrelik beton duvarla kapatıldı. Beton blokların her biri 7 ton ağırlığında...

 Türkiye ile Suriye arasındaki 911 kilometrelik sınır hattının 781 kilometresi, her biri 7 ton ağırlığında olan 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki modüler beton blokların birleştirilmesiyle oluşturulan duvarla kapatıldı.

8 bin 850 kilometrelik Çin Seddi ve 3 bin 500 kilometrelik Amerika ile Meksika sınırındaki duvarların ardından dünyanın en uzun üçüncü duvarı olma özelliğine taşıyacak olan ve kamuoyunda ‘Türk Seddi’ olarak adlandırılan duvarın ilkbaharda tamamlanması hedefleniyor.

Suriye iç savaşının yoğunlaşmasının ardından 2015 yılında önce sınır hattına hendekler kazıldı, ardından tel örgüler çekildi, gözetleme kulelerinin sayısı artırıldı. Bu çalışmalar yetersiz görülünce sınırın beton bloklarla kapatılması çalışması başlatıldı. Üretimi tamamlanan seyyar beton blokların yan yana dizilmesiyle sınır boyunca beton perde çekilmeye başlandı.

130 KİLOMETRE KALDI

911 kilometrelik sınır hattının şu ana kadar 781 kilometrelik bölümü beton bloklarla örülen duvarla kapatıldı.

Sınır hattının kalan 130 kilometrelik kısmının ise 2018 yılının ilkbaharına kadar bitirilmesi hedefleniyor. (GAZİANTEP-DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.