Suriye: Rusya ve Türkiye'nin anlaşması önemli

Suriye: Rusya ve Türkiye'nin anlaşması önemli

Suriye ordusunun yaklaşan İdlib operasyonu öncesinde, açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, 7 Eylül'de Tahran'da gerçekleşecek üçlü zirveyi işaret etti.

İdlib operasyonu yaklaşırken Suriye ve Rusya’dan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ” İdlib’de olanlara tahammül etmek imkansız” açıklamasının ardından, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Russia Today’e (RT) konuştu.

Velid Muallim Türkiye ile cepheleşmeden yana olmadıklarını, Rusya ile Türkiye arasında karşılıklı anlayış olmasının önemli olduğunu söyledi. Muallim, Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini de ekledi.

7 EYLÜL’Ü İŞARET ETTİ

Muallim, Türkiye ile Rusya arasındaki müzakerelerin sürdüğünü, 7 Eylül’de Tahran’da gerçekleşecek üçlü zirvede de (Rusya-İran-Türkiye zirvesi) taçlanacağını ifade etti.

Muallim “Sonuçları bekleyelim. Rusya ile Türkiye arasında karşılıklı anlayış olması çok önemli. Türkiye ile cepheleşmeden yana değiliz. Fakat Türkler İdlib ve diğer vilayetlerin egemen Suriye’nin toprakları olduğunu anlamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani cuma günü Tahran’da bir araya gelecek. (Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.