Suriye ordusu: Türk gözlem noktasına yaklaşıyoruz

Suriye ordusu: Türk gözlem noktasına yaklaşıyoruz

Suriye ordusu, cihatçı militanların kontrolündeki İdlib'de geçtiğimiz hafta hız verdiği operasyonlarda 20'den fazla köy ile tepenin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Suriye ordusu, operasyonlarını yeniden başlattığı İdlib’de 20’den fazla köyde kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Reuters’ın aktardığı açıklamada, Suriye askerlerinin Türkiye’ye ait gözlem noktalarından birine yaklaşmakta olduğu belirtildi.

Suriye ordusu, geçtiğimiz yıl cihatçı militanların kontrolüne geçen İdlib’deki operasyonlarına bir haftadır hız vermiş durumda. Yaklaşık 25 bin sivilin Türkiye sınırına doğru kaçtığı belirtilirken, Rusya’nın da destek verdiği hava saldırılarında vilayetin güneydoğusundaki Maarat el Numan kasabası ile çevre köyler hedef alınıyor. Sahadaki kaynaklar, saldırılarda sivil ölümlerin de yaşandığını belirtiyor.

SURMAN’DAKİ GÖZLEM NOKTASININ ETRAFI SURİYE ORDUSUNDA

Suriye ordusuysa, Reuters’ın aktardığı açıklamasında 20’den fazla köy ile tepede kontrolü ele geçirdiği ve Türkiye’nin 2017’de Moskova ve İran’la yapılan çatışmasızlık anlaşması kapsamında kurduğu 12 gözlem noktasından birine yaklaşmakta olduğu bilgisini verdi.

Söz konusu gözlem noktası, Surman’da bulunuyor. Burası, Türkiye’nin sekiz numaralı gözlem noktası.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.