Suriye ordusu İdlib'e yığınak yapıyor

Suriye ordusu İdlib'e yığınak yapıyor

İdlib'de kontrolün El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam'a geçmesinin ardından Suriye ordusunun bölgedeki varlığını iyice artırmaya başladığı belirtiliyor. Komşu Hama kırsalına onlarca zırhlı araç sevk edildi.

Suriye-Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde kontrolün El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütüne geçmesinin ardından, Suriye ordusunun bölgeye yığınak yaptığı ve askeri bir harekâta hazırlandığı belirtildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin sahadaki kaynaklarına dayandırdığına göre Suriye ordusu, HTŞ kontrolündeki bölgelere komşu olan Hama kırsalına onlarca zırhlı aracın yanı sıra askeri ve lojistik ekipman gönderdi.

İdlib’de Ocak 2019’un ilk gününde HTŞ ile Türkiye destekli gruplar arasında çatışmalar patlak vermiş, HTŞ kısa süre içinde çok sayıda köyü ve stratejik önem taşıyan yolları ele geçirmişti. Taraflar arasında dün yapılan ateşkes anlaşması ise HTŞ’nin vilayetin neredeyse tamamında kontrolü alması ile sonuçlanmıştı. Bu gelişme, Türkiye ile Rusya’nın eylül başında yaptığı, silahlı grupların çekilmesi karşılığında Suriye ordusunun İdlib harekâtını rafa kaldırmasını öngören anlaşmanın geleceği açısından soru işaretleri yaratmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.