Suriye ordusu İdlib'de bir kasabayı ele geçirdi

Suriye ordusu İdlib'de bir kasabayı ele geçirdi

Suriye ordusu İdlib’in güneyindeki El Habeet kasabasını ele geçirdi Stratejik bir öneme sahip olan kasabanın ele geçirilmesi ile hükümet İdlib bölgesinde elini kuvvetlendirdi.

Suriye ordusu İdlib’in güneyindeki stratejik öneme sahip El Habeet kasabasını ele geçirdi. El Habeet’in hükümetin denetimine geçmesinin, İdlib bölgesindeki önemli kasabalardan birisi olan Han Şeyhun’un da alınmasının önünü açması bekleniyor.

Suriye’de yayınlanan El Vatan gazetesi Suriye ordusunun El Habeet kasabasına düzenlediği operasyon ile El Nusracı militanları yenilgiye uğrattığını yazdı. El Vatan haberinde, harekat neticesinde hayatta kalan militanların Han Şeyhun kasabasına kaçtığı belirtildi.

İDLİB ATEŞKESİNİN SONA ERDİRİLMESİNDEN SONRA KASABA ELE GEÇTİ

Suriye ordusu son dönemlerde İdlib’in güneyinde yer alan Hama bölgesinin kuzeyindeki bazı bölgeleri terörist grupların elinden geri almıştı. El Habeet kasabasının geri alınması ise İdlib için alınan ateşkes kararının sona erdirilmesini izliyor.

Suriye hükümeti bu ayın başında İdlib’de ateşkes ilan etmişti. Ancak Suriyeli yetkililer kısa bir süre sonra söz konusu ateşkes uygulamasının, militanların buna uymaması ve Türkiye’nin de Soçi Mutabakatı’nın şartlarını yerine getirmemesi nedeniyle sona erdirildiğini açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.