Suriye Ordusu, İdlib için hazırlıklara başladı

Suriye Ordusu, İdlib için hazırlıklara başladı

Baas Partisi Şam Milletvekilli Omer Osi, Suriye ordusunun Türkiye sınırında bulunan ve 100 bin cihatçının yaşadığı bilinen İdlib'i almak için operasyona hazırlandığı söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Suriye Ordusu, Türkiye sınırındaki İdlib kentini almak için askeri hazırlıklara başladı ve İdlib'in Lazkiye ve Hama vilayetleri ile kesişme noktası olan güneybatı bölgesine takviye birlikler gönderdi.

Lazkiye'nin kuzeydoğusu ile Hama'nın kuzeybatısından İdlib'e yönelik askeri kuşatma başlatılırken, Suriye ordusunun öncü gücü olan Kaplan Birlikleri ve Dördüncü Tank Tugayı, Türk askerlerinin konuşlandığı çemberin güney ucuna doğru kaydırıldı.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Şam Milletvekilli Ömer Osi, Suriye ordusunun yakında İdlib'i almak için operasyon başlatacağını belirterek, şöyle konuştu: "Operasyon kapsamında son hazırlıklar yapılıyor. İdlib operasyonu çok önemli. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bundan sonraki öncelikli hedefin İdlib olduğunu söyledi. İdlib, terörün merkezi olmuş durumda. El Nusra, Doğu Türkistan Partisi, Ahraru şam, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin hepsi İdlib'te toplanmışlar. Ancak Suriye Ordusu İdlib'i özgürleştirecek. İdlib'te bulunan teröristler ya teslim olacaklar ya da öldürülecekler, başka çare yok. Rusya ve diğer müttefiklerimiz de İdlib konusunda Suriye ordusuna destek verecekler."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.