Suriye ordusu Halep'in tamamının kontrolünü aldı

Suriye ordusu Halep'in tamamının kontrolünü aldı

Türkiye'yle gerilime rağmen İdlib'in güneyi ve Halep'teki operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, Halep vilayetinin tamamında kontrolü aldı.

Suriye ordusunun Halep vilayetinin kontrolünü ele geçirdiği öğrenildi. Devlet haber ajansı SANA ile Suriye devlet televizyonunun aktardığı haberlere göre Suriye ordusu, Halep’in tamamında kontrolü ele geçirdi.

Haberlerde, bölgedeki silahlı militanların, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin operasyonları sonucunda Halep’ten çekildikleri bilgisi geçildi. Halep’in kontrol altına alınmasının ardından ise kentte çok sayıda kutlama ve destek gösterisi düzenlendiği görüldü.

SANA, Suriye ordusunun Halep ve çevresindeki köylerin temizlediğini, ve şehrin yerleşim bölgelerinin ‘teröristlerden arındırıldığını’ duyurdu. Reuters haber ajansı, Rus savaş uçaklarının pazar günü düzenlenen operasyona destek verdiğini aktardı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.