Suriye önergesi gizli oturumda görüşüldü

Suriye önergesi gizli oturumda görüşüldü

İYİ Parti'nin Suriye konusunda ABD'yle anlaşma yapılıp yapılmadığına dair araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda, gizli oturumda görüşüldü.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriye’de ABD ile Menbic başta olmak üzere, Fırat’ın doğusu için herhangi bir anlaşma yapılıp yapılmadığı, harekattan vazgeçilmiş ise bir anlaşma gereğince mi vazgeçildiğinin araştırılması için önerge verdi.

Türkkan, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya üzerinde duyurduğu Suriye sınırında güvenli bölge oluşturma teklifinin ayrıntılarını, ABD’nin SDG’ye silah ve mühimmat desteği verirken ulaşımı Türkiye’den sağlayıp sağlamadığını ve bu doğrultuda İncirlik Hava Üssü’nü kullanıp kullanmadığını da sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda, gündem dışı konuşmaların ardından İYİ Parti’nin araştırma önergesinin gizli oturumda görüşülmesine karar verildi. Önergenin kapalı oturumda ele alınmasından sonra gündemdeki konulara geçildi. (DHA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.