Suriye hükümeti: Kürtlere özerklik ülkeyi böler

Suriye hükümeti: Kürtlere özerklik ülkeyi böler

Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, yaptığı açıklamada Kürtlere bölgede özerklik statüsü vermeyeceklerini açıkladı. Kürtlerin olası bir özerklik için Şam hükümetiyle uzlaşmanın bir yolunu Rusya ile görüştüğü biliniyordu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban, Suriye’de Kürtlere özerklik statüsü tanıyacakları yönündeki iddiaları reddettiklerini açıkladı. Şaban, “Böyle bir adımın ülkenin bölünmesine sebep olacağını belirtti.

Reuters’da yayınlanan haberde, Kürtlerin kuzey ve doğu Suriye bölgesindeki varlıkları için Şam hükümetiyle anlaşmanın bir yol haritasını müttefikleri Rusya ile görüştüğü iddia edildi.

Haberde ayrıca Kürtlerin kendi özerk bölgelerinin güvenliğini önemsedikleri, ABD’nin desteğiyle Şam’la anlaşabileceklerini düşündükleri aktarılıyor. Ancak Şam’ın Kürtlere özerklik verecek bir anlaşma yapmaya istekli olup olmadığı sorulduğunda, Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, bunu açıkça reddetti. (Kaynak: Reuters/Euronews)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.