Suriye: Hava sahası güvenli, Şam'a uçuş yapılabilir

Suriye: Hava sahası güvenli, Şam'a uçuş yapılabilir

Suriye yönetiminin, Şam ile hava trafiğini sürdürmek isteyen tüm ülkelere hava sahasının sivil uçaklar için güvenli olduğu bilgisi verdiği ortaya çıktı. Lübnanlı uçakların da Umman yolunda Suriye hava sahasını kullandığı belirtildi.

Suriye’deki iç savaş sona yaklaşırken, Şam Uluslararası Havalimanı’nın ülkelere Suriye hava sahasının güvenli olduğu ve başka ülkelerden sivil uçakları kabul etmeye hazır olduğu bilgisini verdiği belirtildi.

Sputnik’e konuşan Beyrut Havalimanı’ndan bir kaynak “Suriye tarafı Şam ile hava trafiğini sürdürmek isteyen tüm ülkelere hava sahasının sivil uçaklar için güvenli olduğunu bildirdi. Sivil Havacılık Ana Dairesi Şam Uluslararası Havalimanı’nın güvenlik durumunu denetlemek için heyetleri kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu” dedi.

Kaynak birkaç yıl önce Beyrut, Şam ve Umman’ı bağlayan ve birkaç yıl önce kapalı olan hava koridorunun açıldığını belirterek, Lübnanlı uçakların halihazırda bu koridordan faydalandığını ekledi. (Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.