Suriye: ABD Fırat'ın doğusunda mevzilerimizi vurdu

Suriye: ABD Fırat'ın doğusunda mevzilerimizi vurdu

Suriye devlet ajansı SANA: ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon dün akşam Fırat'ın doğusunda Suriye ordusunun mevzilerini vurdu. IŞİD militanları bu durumu fırsat bilip Suriye ordusuna saldırdı.

Suriye devlet medyası, ABD liderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonunun dün akşam Fırat’ın doğusunda düzenlediği bir hava saldırısında Suriye ordusuna ait mevzileri hedef aldığını duyurdu.

Saldırıda iki askerin yaralandığı ve topçu silahlarının vurulması sonucu maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

‘IŞİD SALDIRISI PÜSKÜRTÜÜLDÜ’

Suriye devlet ajansı SANA’ya konuşan askeri bir kaynak, saldırının Suriye-Irak sınırındaki Deyrülzor cilayetinin güneydoğu kırsalındaki Elbu Kemal bölgesinde meydana geldiğini söyledi. Haberde, koalisyonun bu olayın ardından ‘bölgedeki IŞİD militanlarının fırsatı değerlendirerek Suriye ordusunun askeri noktalarına saldırdığını, ordu birliklerinin militanlarının çoğunu öldürerek bu saldırıyı püskürttüğü’ belirtildi.

Uluslararası koalisyondan ise henüz açıklama yapılmadı. Koalisyon, aynı bölgede Suriye ordusundan gelen benzer suçlamaları geçmişte reddetmişti.

IŞİD şu an Fırat’ın doğusundaki bölgede, çoğunlukla Irak sınırına yakın alanlarda birkaç köy ile ülkenin merkezindeki çöl alanında Suriye ordusu tarafından kuşatılmış küçük bir bölgeyi elinde tutuyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.