Sur Kaymakamı Özkan: Yıkım kararını önceki belediyeler aldı

Sur Kaymakamı Özkan: Yıkım kararını önceki belediyeler aldı

Sur Kaymakamı Bilal Özkan, Sur'daki yıkım çalışmalarının, yerel yönetimin 2008 yılında yaptığı kentsel dönüşüm kararı doğrultusunda yapıldığını açıkladı.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey Mahallerindeki yıkım çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Özkan, iki mahallede yıkım kararı alınan 477 yapının olduğunu, bunlardan 350’sinin boşaltıldığını, 123 ailenin de taşınma işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Son bir yılda Demokratik Bölgeler Partili (DBP) 69 belediye eş başkanı tutuklandı, 50 belediyeye kayyım atandı, en az 3 bin 51 parti yöneticisi tutuklandı. Sur Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcı Bilal Özkan, Adana Pozantı Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

‘2008’DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ESAS ALINDI’

Kaymakam Bilal Özkan, Ali Paşa ve Lalebey mahallerindeki yıkım kararının 2008 yılında dönemin Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi, TOKİ ve Valilik arasında bölgede kentsel dönüşüp kapsamında alındığını ve protokolün imzalandığını ifade ederek “Yani bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler. Bu çerçevede TOKİ, tarafından tespitler yapılmış, acele kamulaştırma kararı alınarak tespit edilen bedeller eksiksiz olarak vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılmıştır” dedi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.