Sur Belediyesi Eşbaşkanları tutuklandı

Sur Belediyesi Eşbaşkanları tutuklandı

Diyarbakır'da gözaltına alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Diyarbakır’da gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ile Cemal Özdemir, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

Diyarbakır’da 20 Aralık’ta gözaltına alınmalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyım atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ile Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Eşbaşkanlar Buluttekin ve Özdemir, alınan savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Buluttekin hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlarından başlatılan soruşturmalar da devam ediyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.