Süleyman Soylu'dan sitem: Suriyeliler konusunda destek verilen bir anlayışı yaşamadık

Süleyman Soylu'dan sitem: Suriyeliler konusunda destek verilen bir anlayışı yaşamadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda konuştu. Soylu, Türkiye'nin Suriyeliler konusunda takdir edilen bir ülke olduğunu söyleyerek, "Takdir edildiği kadar destek verilen bir anlayışı da hiç yaşamadık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Merter’de Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde Arap dünyasından gazetecilerle bir araya geldi. Soylu yapılan toplantıda Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili konuştu.

‘TAKDİR EDİLDİĞİ KADAR DESTEK VERİLEN BİR ANLAYIŞI YAŞAMADIK’

Soylu, Türkiye’nin Suriyeliler konusunda ‘takdir’ edilmesi gereken bir ülke olduğuna dikkat çekerek bu konuda yeteri desteği almadıklarını söyledi. Soylu, “Türkiye burada tarihine, komşuluğuna, inancına geleneklerine ve göreneklerine karşı bir insanlık sınavı verdi. Bundan hiçbir zaman sıkıntı duymadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman mantığını, aklını ve davranış biçimini bizim kendi kodumuz olan ensar ve muhacir kavramının dışına çıkarmadı. Dünyanın neresine gidersek gidelim Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu bu yüksek davranış biçimi herkes tarafından takdir edilmektedir. Gerçi takdir edildiği kadar destek verilen bir anlayışı da hiç yaşamadık ama bunu kendi insanlarımızın da ortaya koymuş olduğu hep birlikte sağladığımız bir iklimle bugüne kadar getirdik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.