Süleyman Soylu'dan Cumartesi Anneleri açıklaması: Kandırmacanın son bulmasını istedik

Süleyman Soylu'dan Cumartesi Anneleri açıklaması: Kandırmacanın son bulmasını istedik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eyleminin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminin yasaklanmasıyla ilgili konuştu.

Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik.” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin her hafta olduğu gibi 700’üncü haftada da düzenleyeceği buluşma İçişleri Bakanlığı’nın emriyle tarafından yasaklanmıştı. Galatasaray Meydanı’na girişlerine izin verilmeyen aralarında kayıp yakınlarının da olduğu en az 50 kişi gözaltına alınmıştı.

Cumartesi Anneleri’nin eyleminin yasaklanmasının ardından İçişleri Bakanı’nı arayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eylemin bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

ANNELİĞİN TERÖRE KILIF OLMASINA GÖZ MÜ YUMSAYDIK:  700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?

MÜSADE ETMEYECEĞİZ: Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Galatasaray Meydanı’nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.