Süleyman Soylu'dan AYM'ye: Demirtaş'a imkan sağladılar

Süleyman Soylu'dan AYM'ye: Demirtaş'a imkan sağladılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM'nin Barış Akademisyenleri'yle ilgili verdiği ihlal kararını eleştirdi: Kararı sindirmemize aklımız, vicdanımız ve yaşadıklarımız mani olmaktadır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin barış akademisyenleriyle ilgili verdiği ihlal kararını eleştirerek, “AYM’nin malum kararını içimize sindirmemize aklımız, vicdanımız ve yaşadıklarımız mani olmaktadır” dedi.

Soylu, Twitter adresinden AYM’nin kararıyla ilgili açıklamalarda bulunurken HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın karara ilişkin değerlendirmelerine de tepki gösterdi.

Demirtaş kararla ilgili Twitter hesabından dün yaptığı açıklamada, “Bu darbeci askerlerin Meclis’i bombalama ve yüzlerce sivil yurttaşı katletme emirlerini 15 Temmuz’da verdiğine inanıyorsunuz da Sur’da, Cizre’de tek bir sivilin öldürülme emrini vermiş olabileceğine neden inanmıyorsunuz? Hâlâ ikna değillerse Taybet İnan, Cemile Kasırga, Sevê Demir, Pakize Nayır, Fatma Uyar, Aziz Yural ve katledilen onlarca sivil insanı kendilerine hatırlatıyorum” ifadelerini kullandı.

Soylu, AYM’nin Barış Akademisyenleri ile ilgili verdiği ihlal kararını da şu sözlerle eleştirdi: “Bu bağlamda AYM’nin malum kararını içimize sindirmemize aklımız, vicdanımız ve yaşadıklarımız mani olmaktadır. Demirtaş gibilere tarihi çarpıtma imkanı sağlamaları da ayrı bir üzüntümüzdür.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.