Süleyman Soylu: Valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu

Süleyman Soylu: Valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu

İçişleri Bakanı Soylu, 23 Haziran sonrası ilk açıklamasında, "İstanbul'un, valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet... İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz..." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “31 Mart sonrası olan olaylarda kıyamet koparanlar, Türkiye’yi diktatörlükle, hukuksuzlukla ve anti demokratiklikle suçlayanlar, dün akşam sevinç çığlıkları atıyorlardı” ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Merkezi açılışının ardından konuşan Soylu, Ordu Valisi ile ilgili iddiayı yeniden gündeme getirdi.

Soylu yaptığı açıklamada, “Bazen kazanmak kaybetmektir, bazen de kaybetmek kazanmaktır. Siyasi hayatımızda kaybetmişliklerimiz var, kazanmışlıklarımız var, bunlar olacaktır. Ama biz dünyayı yıkmıyoruz, aramızdaki temel fark bu. Demokrasi şehitleri veren bir anlayışın içerisinden geliyoruz. Demokrasi şehitleri verdirenler ile verenler arasındaki temel fark bu. Hukuka uyanlar ile hukuka küsenler arasındaki temel fark bu. Bizim biraz işimiz zorlaşacak. İşimiz şundan zorlaşacak, İstanbul’un, valiye ‘it’ diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet… İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz. Benim söyleyeceğim bu” sözlerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.