Süleyman Soylu: Hediyeyi ben de arıyorum

Süleyman Soylu: Hediyeyi ben de arıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ndan 'gümüş hediye' açıklaması: Böyle bir hediyeyi ben de arıyorum. Ne devlet adamlarına böyle bir şey yapılır, ne de devlet adamları böyle şeyleri kabul eder.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın kendisine hediye aldığı iddialarıyla ilgili, “Böyle bir hediyeyi ben de arıyorum. Ne devlet adamlarına böyle bir şey yapılır, ne de devlet adamları böyle şeyleri kabul eder” dedi.

‘Demek ki acıttık’ diyen Bakan Soylu, “Paçayı kaptırırsak bu millet bize hesabını sorar. Sadece iftar yemeğine uğradım. Ben binlerce esnaf ziyaret ederim. Nereye girdiğimi de bilmem” dedi. Soylu bir gümüş mağazasında çekilen fotoğrafları değerlendirirken de ‘tespihçi’ diyerek, “Tespihçiye giderim tespih bakarım, ayakakkabıcıya giderim ayakkabı bakarım” şeklinde konuştu.

THK ve Kızılay’a yönelik başlatılan soruşturmaya da değinen Soylu, “THK meselesi maalesef girdaba girmiş bir meseledir. Yakın döneme dair usulsüzlükler tespit edildi. THK’nin yönetimi boşluktadır 26 Haziran’dan itibaren. Mahkemeler devam ediyor. Bu dönem içinde yapılan ihbar ve şikâyetlere ilişkin son döneme ilişkin de denetimlere başladık. Denetimler devam ettiği andan itibaren kendine ait bir süreci vardır. Burada yönetimsel bir problem var” ifadesini kullandı. Soylu, “Yurt içindeki terörist sayısı 600’ün altında düştü. Sınırlarımızın dışında on yıllardır Türkiye’ye oyun kurmaya çalışanların tepesine iniyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.