Süleyman Soylu: Dünyanın bütün risklerini sırtımızda taşıyoruz

Süleyman Soylu: Dünyanın bütün risklerini sırtımızda taşıyoruz

Süleyman Soylu, polis okulu mezunlarına seslendi: Dünyanın bütün risklerini sırtımızda taşıyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’nde düzenlenen 16’ncı Dönem Mezuniyet törenine katıldı.

Konuşmasında ailelere seslenen Süleyman Soylu, “Bundan sonra da çocuklarınızın üzerinden ne olursunuz elinizi çekmeyin. Onların müfettişi olun. Ola ki canları sıkılır, onlara müdahale edin. İyi ile kötü arasında kararsız kalırlarsa onlara yol gösterin” dedi.

“Dünyanın bütün risklerini sırtımızda taşıyoruz” diyen Soylu, “Göç yolları bizde, uyuşturucu yolları bizde, kaçak göçmenlerin güzergahları bizde ama Allah’ın izniyle bütün bunlarla mücadele edecek güç de akıl da bizde. Eğer biz bu işleri merhametimizle yönetmeseydik, polis yetiştiremezdik robot imal ederdik ama bize polis lazım. Bize merhametli, vicdanlı suçluyla masumu ayıran, hukuktan ayrılmayan ve milletin selameti söz konusu olduğunda şehadete koşan polisler lazım” diye konuştu.

‘İHRAÇLARA RAĞMEN İSTANBUL’DA POLİS SAYISINI ARTTIRDIK’

Önlemleri arttırdıklarını söyleyen Soylu, “2016 yılında bin 450 olan plaka tanıma sistemi nokta sayısı bin 958’e çıkarılmıştır. Yıl sonuna kadar bin 667 noktada daha kurulum planlanmaktadır. Sadece İstanbul’da 2015’te 36 bin 685 olan polis sayısı maalesef o FETÖ belası sebebiyle ihraçlara rağmen 38 bin 603’e çıkarılmıştır. Bu noktada bir zafiyete izin vermedik” ifadelerini kullandı.

‘ERKEKLER BU SEFER NAL TOPLAMIŞ’

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Soylu, “Bizim erkekler bu sefer nal toplamış galiba. İlk 3, kız biliyorsunuz değil mi? Kızları tebrik ederim” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.