Süleyman Soylu: 500 kişiye işlem yapıldı

Süleyman Soylu: 500 kişiye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Tören'inde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu ‘Buradan hem içeride hem de dünyadaki ‘Kafası karışıklar’a sormak istiyorum. Türkiye’ye atılan havan mermileri bir resmi orduya mı ait? Biz terörle mücadele ettiğimizi söylüyoruz, hayır diyorlar. Peki o zaman kim bunlar? O havanın başında kim vardı? Bu havan mermisini bize hangi devletin resmi ordusu attı. Terörist olduklarını kabul etmiyorsanız, normal sivil vatandaşlar mı attı? Roket atar taşıyan, bir ülkenin resmi askeri de olmayan birine biz terörist demeyelim de ne diyelim?’ ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI

Bakan Soylu sosyal medya gözaltıları ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Dünyaya sesleniyorum, dün Akçakale’de kimin sivilleri hedef aldığını gördük. Barış Pınarı operasyonunun ilk şehidi 9 aylık Suriyeli bebeğimiz oldu. İnancımız odur ki maalesef denizden o minnacık cesediyle karaya vuran Aylan bebek ile hep beraber cennette arkadaş oldular. Dünya şimdi cevap versin. Sivilleri vuran kimmiş? Şu ana kadar sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı’na hakaret eden, ülkemize işgalci nitelemesi yapanlarla ilgili 500’e yakın kişiye işlem yaptık, 121’ini gözaltına aldık. Bize DEAŞ’ı gösterip PKK’ya razı etmeye çalışıyorlar. Hiç zahmet etmeyin. Bir terör örgütünü, başka bir terör örgütü üzerinden meşrulaştıramazsınız. Biz bunu yemeyiz ve kabul etmeyiz. Hiç kimse merak etmesin, PKK’yı alırız, DEAŞ’la üst üste koyar, hepsini bir kalemde süpürürüz. Bu coğrafyaya da huzuru, barışı, kardeşliği getiririz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.