Sudan'da interneti tek bir kişi kullanabiliyor

Sudan'da interneti tek bir kişi kullanabiliyor

Sudan'da üç haftadır kesik olan internet hizmeti tek bir kişi için açıldı. İktidardaki Askeri Konsey şiddetlenen protestoları engellemek için ülkedeki internet hizmetini kesmişti.

Sudan’da yönetime karşı şiddetlenen protestolara karşı kesilen internet hizmeti tek bir kişi için sağlanmaya başladı. Sudan’da Ömer Beşir’in 30 yıllık iktidarını devrilmesinin ardından yönetimi devralan Askeri Konsey, ülkede kendisine yönelik protestolarının şiddetlenmesi nedeniyle internet hizmetini kesmişti.

‘HUKUKİ ZAFERDEN SADECE BEN FAYDALANABİLİRİM’

BBC’ye konuşan Sudanlı avukat Abdel Adhim Hasan, internetin üç haftalık kapatılmadan sonra açıldığını, ama bunun sadece kendisi için yapıldığını söyledi. Askeri yönetimin emriyle uygulanan internet kesintisiyle ilgili telekom operatörü Zain, Sudan’a açtığı davayı kazandığını duyuran avukat Hasan, davayı kendi adına açtığını ve hukuki zaferden sadece kendisinin faydalanabildiğini belirtti.

ÜLKE GENELİNDE İNTERNET ERİŞİMİ İÇİN BAŞVURU

Sudan’da karmaşık hackleme operasyonlarına gerek kalmadan internete erişim sağlayan tek sivil vatandaş olduğunu vurgulayan Hasan, bu hakkı Sudan halkının tamamı için kazanmak amacıyla bugün yeniden mahkemeye başvuracağını dile getirdi. Operatörün interneti kesmek için yazılı emirleri gösteremediğini aktaran Sudanlı avukat, “Herkes sorumluluktan kaçmaya çalışıyor, kimse kişisel yükümlülük almıyor. Bu bir suçtur ve uluslararası insan hakları ihlalidir” diyerek şöyle devam etti:

“Umarım bu haftanın sonunda bir milyon kişinin internete erişimi yeniden tesis edilecek.” (Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.