Star yazarı: Duy bunları Süleyman Soylu

Star yazarı: Duy bunları Süleyman Soylu

STAR yazarı Selahaddin E. Çakırgil bir arkadaşının 'FETÖ' iddiası ile gözaltına aldığını belirttiği yazısında operasyonları eleştirdi. Çakırgil yazısında 'Dehşet salmak mı mücadele yöntemi?' diye sordu.

Star yazarı Selahaddin E. Çakırgil, ‘FETÖ’ soruşturmalarını eleştirdi.

Soruşturmalar kapsamında bir arkadaşının sahibi olduğu kafeden Bylock programına erişim sağlanması nedeniyle gözaltına alındığını anlattı.

Çakırgil “Düşünebiliyor musunuz, bu zorbalık, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede yapılabiliyor. Duy bunları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bey” diye yazdı.

Yazısında ‘Dehşet salmak mı mücadele yöntemi?’ diye soran Selahaddin E. Çakırgil’in bugün yayımlanan yazısının bir bölümü şu şekilde;

Bu konuda son bir örneği zikretmek istiyorum:

Bir kitab-kahve salonunu işleten bir arkadaşın geçen hafta, sabaha karşı yapılan bir operasyonda gözaltına alındığını duydum. Bu arkadaşın, 15 Temmuz Darbe Hıyanetisırasında ve sonrasında kendi bölgesini nasıl örgütleyip tankların yolunu kesen isimsiz kahramanlardan olduğuna bizzat şahidim. Hakkındaki suçlama ne mi? İşyerindeki internetten ByLock’a girilmiş. Sadece bu! O okuma salonuna, her gün yüzlerce insan geliyor, lap-top’larını o yerin şifresine göre açıyorlar.

Dahası.. Arkadaşı götürecekler. Sabah namazı vakti girmiş.. ‘Namazımı kılıp öyle gideyim’diyor. Polis, izin vermiyor. Arkadaş da, ‘Ben namazımı kılmadan çıkmam..’ diyor. Ortam geriliyor. Polis ise ceberrutluğu elden bırakmıyor.

Neyse, sonra dışarda bekleyen diğer polislerden birisi geliyor da namaz kılmaya izin veriliyor. Düşünebiliyor musunuz, bu zorbalık, Tayyib Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede yapılabiliyor.. Duy bunları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bey..Arkadaşla uzuuunca sohbet ettim.

Sabahın saat 04.00 sularında evlere âni bir baskın yapılmasını anlamıyor. Halbuki, adam gibi davet edilseler yine gidecek karakola, çoğu.. Bütün mahalle ayakta.. Başta çocuklar olmak üzere, aile efradının nasıl dehşete düşecekleri hesab edilmiyor.

Bu tek bir vak’a değil.. Binlercesinden bir örnek.. Dehşet salmak mı mücadele yöntemi?

Kalınan hücrelerde ise, kir-pastan kaşarlanmış bir battaniye.. Dışardan yiyecek bile getirtilemiyor. Orada verilenler

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.