Sri Lanka'daki silahlı çatışmalarda altısı çocuk 15 kişi öldü

Sri Lanka'daki silahlı çatışmalarda altısı çocuk 15 kişi öldü

Sri Lanka güvenlik güçleri 6 gün önce meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 6'sı çocuk 15 kişi'nin öldürüldüğü açıklandı.

IŞİD’in üstlendiği sekiz bombalı saldırıda en az 321 kişinin yaşamını yitirdiği Sri Lanka’da  cuma gecesi yaşanan silahlı çatışmalar sırasında altısı çocuk olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti. Cumartesi günü polis sözcü tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin doğu kıyısında bulunan Sainthamaruthu’da ordu mensupları ve cihatçılar arasında yaşanan çatışma sırasında intihar bombacısı olmasından şüphe edilen üç kişi de öldü.

UYARILAR YAPILDI

Polis aynı zamanda ölenler arasında üç kadının da bulunduğunu, hayatını kaybedenlerin zanlıların aileleri olmasından şüphe edildiğini belirtti. Yetkililer, dini merkezlere başka saldırıların da düzenlenebileceği uyarısında bulundu. ABD ve İngiltere vatandaşlarına Sri Lanka’ya seyahat etme uyarısında bulunurken ABD, okul çağında çocuğu bulunan ve acil durum dışında çalışması gerekmeyen hükümet çalışanlarının geri dönmesi çağrısında bulundu.

Ordu sözcüsü Sumith Atapattu, askerlerin şüpheli bir militan sığınağına doğru gittiği sırada üç patlamanın yaşanması ve ateş açılması üzerine çatışmanın başladığını aktardı. Atapattu, ordunun bunun üzerine karşılık verdiğini ve çok sayıda patlayıcının bulunduğu eve bir baskın düzenlediğini aktardı. Çatışmalar sırasında hayatını kaybeden cihatçıların geçen Pazar günkü saldırılardan sorumlu tutulan İslamcı örgüt Ulusal Tevhid Cemaati (UTC) mensupları olduğu belirtildi.hbarat zafiyeti olduğunu daha önce kabul etti.

BBC’ye konuşan Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, saldırılara ilişkin istihbaratın kendisine iletilmediğini ve “devre dışı” bırakıldığını söyledi. Wickremesinghe, “Herhangi bir ipucumuz olsaydı ve harekete geçmemiş olsaydık, o zaman hemen istifamı sunardım ama devre dışı kaldıysanız ne yapabilirsiniz ki?” dedi. Savunma Bakanı Hemasiri Fernando ve Emniyet Müdürü Pujith Jayasundara daha önce istifa etti. (BBC Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.