Sözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldı

Sözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldı

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında ‘FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek’ suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre, savcılığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak’ suçları kapsamında verdiği talimat üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gazete sahibi ve çalışanlarının adreslerinde gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan karar gereği şüphelilerin adreslerinde arama işlemi de yapıldı. Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

‘ERDOĞAN’IN OTELİNİ DEŞİFRE ETTİLER’ SUÇLAMASI

İddianamede yer alan suçlamalar arasında, “15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesi”nin de bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.