Soylu'ya 'akıllı ol' diyen kişiye soruşturma

Soylu'ya 'akıllı ol' diyen kişiye soruşturma

Mehmet Ali Sivaz adlı kişinin, Trabzon Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Akıllı ol Soylu" demesi, 'tehdit' ve 'provokasyon' sayılarak, soruşturma başlatıldı.

Trabzon Valiliği, havalimanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Akıllı ol Soylu” diyen Mehmet Ali Sivaz hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 4 Haziran’da Ramazan Bayramı ziyareti için kente gelen Soylu’nun havalimanı VIP binasından çıktığı sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun gelmesini bekleyen topluluk içindeki Sivaz’ın, Soylu’yu hedef aldığı öne sürüldü.

Sivaz’ın ‘akıllı ol’ diyerek provokasyonda bulunduğunu belirten valilik, CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un da söz konusu kişiyi tanımadıkları şeklindeki ifadeleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla güvenlik araştırması ve çalışması gerçekleştirildiğini belirtti.

Valilik açıklamasında, araştırma sonucu söz konusu kişinin ‘CHP il yönetimi, il başkanı ve milletvekilleriyle 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki CHP belediye başkan adaylarıyla irtibatlı ve iltisaklı olduğu’nun belirlendiğinin ifade edilmesi dikkat çekti.

SOYLU: PONTUSÇULARLA İLİŞKİLİ

İçişleri Bakanı Soylu, Sivaz için “Karmaşık bir adam zaten, terör örgütleriyle iltisaklı. Aynı zamanda Pontusçularla ilişkili bir adam. Türkiye’de bir Pontusçu hayali var. O Pontusçularla ilişkisi olan bir adam. Trabzon CHP İl Başkanı, Trabzon CHP milletvekili ile defalarca telefon irtibatı var. Orada bir tezgah olduğu apaçık ortada. Bu tezgaha bizi düşürmek istedi” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.