Soylu'nun telefonu yargıya taşındı

Soylu'nun telefonu yargıya taşındı

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Eş Genel Başkan Pervin Buldan'a açtığı telefonda ve sonrasında yaptığı açıklamalarda 'tehdit' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarını işlediği gerekçesi ile hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Eş Genel Başkan Pervin Buldan’a açtığı telefon yargıya taşındı.

Ağrı’da Mevlüt Bengi adlı bir kişinin öldürülmesinin ardından Buldan’ı arayarak ‘tehdit ettiği’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunan HDP’den Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin hiçbir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırlarını aşarak Eş Genel Başkanımız’la yaptığı konuşma içeriğini çeşitli mecralarda sürdürmektedir. Bunun bir tek nedeni vardır. Soylu, tekrar Bakan olabilmek, Saray’ın gözüne girebilmek, koalisyon ortağının desteğini alabilmek için HDP’yi kullanmaya çalışmaktadır” denildi.

‘HDP’NİN BARAJI AŞMASI HAZMEDİLEMİYOR’

“Kendisine siyasi ve insani ahlak sınırlarını hatırlatmakla yetiniyoruz. HDP’nin seçimlerde aldığı oyları ve barajı aşarak parlamentoda yer almasını hazmedemeyen bir anlayışın demokrasi ve insan hakları ile en ufak bir alakası yoktur” denilen açıklamada Soylu’nun telefon görüşmesinde, Eş Genel Başkan Buldan’ı, “size artık yaşama hakkı yok” ve “o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” diyerek kendilerini ve köy halkını da tehdit ettiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, “O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir. Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.

Parti tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda da Soylu hakkında ‘tehdit’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamaları ile soruşturma başlatılması istendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.